понедельник, 23 мая 2011 г.

Смажена картопля з морквою

Смажена картопля з морквою
Якщо у вас в холодильнику немає екзотичних продуктів, а гостей здивувати хочеться, то можна порадувати їх незвичайною смаженою картоплею. Щоправда, мінімальна кількість продуктів компенсується великою кількістю витраченого на приготування часу.
Якщо у вас необмежений запас часу і терпіння, пропоную вам такий рецепт, підглянутий колись у журналі Ліза. 

Що нам потрібно: 
3 великих картоплини, 2 середніх морквини,1 ложка сметани,1 яйце, 3-4 ложки борошна,сіль,спеції.

Картоплю і моркву ріжемо тонкими смужками, соломкою, іншими словами. Справа ця нехитра, але нудна.
Додаємо туди сметану, яйце, сіль, спеції і борошно. Муки кладемо стільки, скільки потрібно для того, щоб «зчепити» між собою овочі.
Смажити, в ідеалі, треба на топленому маслі, але і на рослинному теж нічого. Ложкою викладаємо на розігріту сковороду «купки» і смажимо на маленькому вогні під кришкою.
Вогонь не повинен бути сильним, щоб і всередині овочі встигли прожаритися, і зовні не підгоріли. Так що приготуйтеся до довгого очікування обіду. Підсмаживши картоплю з одного боку, акуратно перевертаємо на іншу. У підсумку отримуємо, по суті, смажену картоплю, але незвичайну.
Смажити бажано на декількох сковорідках відразу, щоб не залишати «тісто» надовго - картопля починає виділяти сік. Для краси, до картоплі з морквою можна додати зелений горошок, як консервований, так і сирий.

Комментариев нет:

Отправить комментарий